Personliga tränare

Redo för PT?

Det absolut bästa sättet att nå just dina mål, är det enkla svaret på varför vi ser stora fördelar med att träna med en personlig tränare. Och för att det är roligt och utvecklande såklart! Vi tog ett snack med Oliver, en av våra tre personliga tränare på Hjortensbergsbadet.

Hur skulle du beskriva din och BeFairs träningsfilosofi?

Både min, vår anläggnings och BeFairs filosofi är att träning är något som ska få dig att må bra, eller åtminstone bättre. Alla kan träna, men alla kan eller vill inte, träna allt. Träning ska ge glädje och stärka dig både fysiskt och mentalt.


Varför jobbar du som PT?

Det som lockade mig till yrket och nu ger det mening är att kunna hjälpa människor på vägen med sina fysiska mål och välmående mentalt. Jag har själv upplevt både skador och motgångar som format mig, och det är jag tacksam för idag. Mina erfarenheter hjälper mig med en djupare förståelse för hur allt hänger ihop, både kroppen och hjärnan behöver träning. Det är helt fantastiskt vilken skillnad träning kan göra för ditt mående och liv, och den kunskapen vill jag vara en del av att sprida.


Varför ska man träna med en PT?

Svår fråga med ett enkelt svar. Jag tror att det är det absolut bästa sättet att nå just dina mål. Eftersom vi individuellt anpassar upplägg och träning utifrån just dina specifika mål och förutsättningar, blir det en skräddarsydd lösning för dina behov. Vi tar hänsyn till allt från de fysiska egenskaper du har likaväl som de mentala förutsättningarna. I personlig träning jobbar vi egentligen inte bara med träning, vi jobbar med att hitta hållbarhet som funkar i kundens liv som helhet.


Vem är den typiska PT-kunden?

Här upplever jag att det många som blandar ihop personlig träning med en elitsatsning. Självklart hjälper vi även hen som vill satsa högt och specifikt. Men de "vanligaste" kunderna är helt vanliga människor som behöver hjälp med att starta igång, skapa struktur i sin träning, bli mer bekväm att träna i gymmet och vill hitta sätt att hålla igång långsiktigt. En investering i sin hälsa helt enkelt.


Vad kan man förvänta sig när man bokar tid med en PT?

Det man kan förvänta sig är individuellt anpassad träning efter just dig och dina behov! Det är därför vi erbjuder konsultation innan första PT-tillfället, för att få en bild av hur du är som person och vilken typ av träning och stöd du behöver för att nå dina mål och drömmar på bästa sätt. Personlig träning är ett redskap för att ta sig vidare i sin träning och utveckling och varje person känner själv hur mycket stöd det handlar om. Det kan vara en gång för att komma igång, eller 10 gånger för att du behöver hjälp med kontinuitet.

Tränar man alltid i gymmet med en PT?

Självklart inte! Återigen, om det finns andra ytor för träning som bättre passar ihop med vad du har för behov, så använder vi dem. Kanske vill du träna ute eller i gruppträningssal?


Sista frågan, vilken är din favorit resp. minst gillade övning?

Oj svår fråga! Måste nog ändå säga att jag älskar bänkpress mest. Minst gillade måste nog vara biceps curls!

Läs mer om Veronica

Mer info kommer snart!

Läs mer om Andrés

Mer info kommer snart!