Aktiviteter

Bad, gym och gruppträning

På Hjortensbergsbadet finns något för alla åldrar. Här kan du bada, simma och träna alla dagar i veckan - vi erbjuder allt från babysim till seniorträning.

Inomhus finns en 25 meters bassäng, bassänger för undervisning och rehab, äventyrsbad för familjen och lekland för de minsta. På sommaren öppnar vi utebadet med en 50 meters bassäng samt bassänger för de minsta, undervisning samt hopp med 1, 3 och 5 meters avsatser.

På Hjortensbergsbadet har vi dessutom relaxavdelning, gym och gruppträning samt café och shop.

Motionssim, babysim och simskola

Motionssim

Vi har alltid banor öppna för dig som vill motionssimma.

Babysim

Babysim erbjuds i kursform, steg 1-3, där varje kurs är 8 tillfällen. Första steget erbjuds för barn från 3 månader. Läs mer om våra kurser i babysim direkt i bokningssystemet.

Simskola för barn

Simskola för barn erbjuds i kursform, steg 1-3 samt Swim kids, där varje kurs är 8 tillfällen. Steg 1 erbjuds för barn från 5 år med vattenvana. Läs mer om de olika alternativen för simskola direkt i bokningssystemet.

Vuxensim

Vuxensim är kursen för dig som inte är simkunnig. Målet är att lära sig både bröst- och ryggsim. Läs mer om vuxensim direkt i bokningssystemet.

Crawlkurser

Vi har kurser i crawl både för dig som vill lära dig simsättet från grunden och fortsättningskurser för dig som vill utveckla tekniken. Läs mer om crawlkurser direkt i bokningssystemet.

Gym

Gymmet i Hjortensbergsbadet har moderna konditions- och styrketräningsmaskiner som är lätta att använda och erbjuder träning för din styrka och uthållighet.

Boka gärna en gyminstruktion i receptionen för att lära dig mer om hur du kan nyttja de olika maskinerna.

Gruppträning

Vi har har ett stort utbud av gruppträning både på land och i vatten, inomhus och utomhus. Du hittar vårt schema med över 20 pass i veckan i vårt bokningssystem, följ länken nedan. Du kan boka dig på pass från kl. 12.00 tre dagar i förväg.

Vattenträning och Vattenträning intervall

Vattenträning är träning på grunt vatten, där vattnet är ditt motstånd. Vattnets egenskaper används för att ge effektiv och skonsam träning för hela kroppen. På Vattenträning intervall höjs intensiteten ytterligare för att förbättra din kondition och styrka.

Vattenträning i varmbassäng

Vattenträning är träning på grunt vatten, där vattnet är ditt motstånd. Vattnets egenskaper används för att ge effektiv och skonsam träning för hela kroppen. Varmbassängen har en temperatur på ca 34 grader - vilket bidrar till skonsammare träning för dig med muskel- och ledbesvär.

Morgonyoga vid poolkanten

Denna yogaform har sin utgångspunkt i Hathayoga. Passet är en kombination av mjukt och meditativt samt fysiskt och dynamiskt. Passet anpassas efter både nybörjare och erfarna och ger en skön start på dagen. Medtag egen yogamatta.

Outdoor och Outdoor senior

Outdoor är träning där du främst nyttjar din egen kroppsvikt för att träna så allsidigt som möjligt. Outdoor senior är utformat specifikt för dig som fyllt 60 år och vill bibehålla och bygga upp balans, styrka och kondition.

Easyline

EasyLine är effektiv cirkelträning i lättanvända maskiner som inte kräver några inställningar. Ju snabbare du utför rörelserna, desto tyngre blir det. Du varvar övningar i maskinerna med olika mellanstationer. Detta pass startar under våren.

Cirkel senior

Allsidig cirkelträning för hela kroppen för dig som är 60+. Vi varvar styrke- och konditionsövningar både med och utan redskap. Detta pass startar under våren.

Personlig träning

Personlig träning riktar sig både till dig som är van vid att träna och dig som vill ha hjälp att komma igång. Oavsett bakgrund eller ambitioner hjälper våra personliga tränare dig att hitta en form av träning som passar dig.

På Hjortensbergsbadet har vi personliga tränare som bland annat specialiserat sig inom träning under och efter graviditet, traditionell styrketräning, rörlighetsträning samt seniorträning.

Kontakta oss på hjortensbergsbadet@befair.se för mer information.