Nyheter

Ny aktör driver Hjortensbergsbadet vidare

Den 17 januari 2022 tar en ny aktör över driften av Hjortensbergsbadet. Den 3 november meddelade Nyköpings kommun att BeFair, som i dagsläget driver Hjortensbergsbadet, inte tilldelats fortsatt drift av anläggningen efter genomförd upphandling.

Hösten 2020 beslutade Nyköpings kommun att ge bolaget BeFair uppdraget att driva Hjortensbergsbadet i Nyköping från januari 2021.

Beslutet överklagades av ett konkurrerande bolag. Efter dom i Förvaltningsrätten i maj 2021 har kommunens upphandling gjorts om och vid denna tilldelas alltså driften en annan aktör.

- Hjortensbergsbadet är en fantastisk anläggning med engagerad och kunnig personal, och trogna medlemmar. Vi har haft ett jätteroligt år tillsammans trots utmaningarna som följde med pandemin, och är besvikna att det får ett så abrupt slut, säger Maria Karlsson, VD på BeFair.

Under november kommer BeFair tillsammans med Nyköpings kommun samt ny aktör avtala om detaljer i övergången.

- Vi vill redan nu rikta ett stort tack till medarbetarna och medlemmarna för det gånga året. Dessutom försäkrar vi om att det viktigaste för oss just nu är att denna process går så smidigt som möjligt för samtliga inblandade, i synnerhet medarbetare och medlemmar, säger Caj Perrin, affärsutvecklingschef på BeFair.

Kontakt:
Caj Perrin, affärsutvecklingschef BeFair
caj.perrin@befair.se
076-8331600

Är du medlem eller besökare och har fler frågor? Vi fyller på frågor och svar löpande. Om du har fler frågor får du gärna höra av dig till info@befair.se.

Frågor och svar om övergången

Vad händer med medlemskap, årskort, klippkort och presentkort?

Samtliga medlemskap, årskort, klippkort och presentkort som tecknats eller köpts hos Hjortensbergsbadet under 2021 (då BeFair varit ansvariga för driften) kommer överlåtas till den nya aktören vid övergången. Det betyder att du som kund kan fortsätta bada och träna som vanligt. När den nya aktören tagit över kommer du dock behöva byta till ett nytt kort som gäller på Hjortensbergsbadet från 17 januari 2022. Bindningstid på befintliga medlemskap förändas ej. Mer information kommer så snart som möjligt.

Hur gör jag för att boka simskola 2022?

Första veckan i januari erbjuder vi en intensivsimskola som du kan boka här. Mer information om bokning av simskola via ny aktör kommer.